Мрежи срещу снегонавяване

Симинвест ООД за пръв път предлага на българския пазар революционен продукт – мрежа против снегонавяване. Тази система против снегонавяване представлява предпазна ограда за защита срещу сняг при зимни условия. Снегозащитните бариери са икономически ефективни и доказани средства за защита срещу снежни преспи по магистралите, пътища, жп линии и други транспортни маршрути. Мрежата срещу снегонавяване се използва като средство за снегозадържане и може значително да намали разходите по поддръжка на пътищата.
Монтажът на снегозащитна мрежа може да бъде постоянен, с цел да се гарантира дълготрайност на действието за места с постоянни снегонавявания, но е възможно снегозащитната бариера да се инсталира временно за периода на снегонавявания и лесно да се демонтира, с което се осигурява мобилност. Друго предимство на системата против снегонавяване е, че снегозащитната мрежа от базалт струва няколко пъти по-евтино, отколкото алтернативни огради на сняг. След извършено проучване може да се каже, че тази снегозащитна система намалява броя на злополуки с повече от 60%.
Системата срещу снегонавяване не заема много място, няма ограничения за височината й, дизайнът е лесен за монтиране и транспортиране. Снегозащитната ограда е изработена от революционен материал - студено и топлоустойчив, екологично съобразен и отговарящ на всички нормативни изисквания. Фирмата ни е инсталирала такова съоръжение на територията на община Радомир, област Перник.